Izjava o privatnosti

  Izjava o privatnosti općenito

  1. Ime i adresa osobe odgovorne za obradu

   

  Odgovorna osoba prema Općoj uredbi o zaštiti podataka, drugim zakonima o zaštiti podataka koji se primjenjuju u državama članicama Europske unije i drugim odredbama prirode zaštite podataka je:

   

  Jeremias d.o.o.
  Dugoselska 102
  10360 Sesvete
  Hrvatska
  Tel.: 01 2754 713
  E-Mail: info@jeremias.hr
  Website: www.jeremias.hr

   

  2. Kontakt službenika za zaštitu podataka

   

  Jeremias d.o.o.
  Dugoselska 102
  10360 Sesvete
  Hrvatska
  Tel.: 01 2754 713
  E-Mail: info@jeremias.hr

   

  3. Korištenje kolačića

   

  Internet stranica tvrtke Jeremias d.o.o. koristi kolačiće. Kolačići su podaci koje internetski preglednik pohranjuje na računalni sustav korisnika. Kolačići se mogu prenijeti na stranicu kada se ona pozove i tako omogućiti dodjelu korisnika. Kolačići pomažu korisnicima pojednostaviti korištenje web stranica.

  U svakom trenutku moguće je uložiti prigovor na postavljanje kolačića promjenom postavki u internetskom pregledniku. Postavljeni kolačići mogu se obrisati. Željeli bismo istaknuti da ako su kolačići deaktivirani, sve funkcije naše web stranice ne mogu se koristiti u punom opsegu.

   

  4.         Izrada log datoteka

   

  Svaki put kada se pozove web stranica, firma Jeremias GmbH prikuplja podatke i informacije pomoću automatiziranog sustava. One su pohranjene u datotekama dnevnika poslužitelja. 


  Ovdje se mogu prikupiti sljedeći podaci:

  • Podaci o vrsti i verziji preglednika koji se koristi
  • Operativni sustav korisnika
  • Korisnikov davatelj internetskih usluga
  • IP adresa korisnika
  • Datum i vrijeme pristupa
  • Web stranice s kojih sustav korisnika pristupa našoj web stranici (referrer)
  • Web stranice kojima sustav korisnika pristupa putem naše web stranice


  Obrada podataka služi za isporuku sadržaja naše web stranice, osiguravanje funkcionalnosti naših sustava informacijske tehnologije i optimizaciju naše web stranice. Podaci u log datotekama uvijek se pohranjuju odvojeno od ostalih osobnih podataka korisnika. 


  5. Alati za analizu i oglašavanje


  Google Analytics

  Ova web stranica koristi funkcije usluge web analize Google Analytics. Pružatelj je Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD.
  Google Analytics koristi takozvane "kolačiće". To su tekstualne datoteke koje su pohranjene na vašem računalu i koje omogućuju analizu vašeg korištenja web stranice. Podaci koje generira kolačić o vašem korištenju ove web stranice obično se prenose na Google poslužitelj u SAD-u i tamo se pohranjuju. 


  Google Analytics kolačići pohranjuju se na temelju članka 6. stavka 1. točke (f) GDPR-a. Operater web stranice ima legitiman interes analizirati ponašanje korisnika kako bi optimizirao svoje web mjesto i svoje oglašavanje.


  Aktivirali smo funkciju IP anonimizacije na ovoj web stranici. Kao rezultat toga, Google će skratiti vašu IP adresu u državama članicama Europske unije ili u drugim državama ugovornicama Sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru prije nego što se prenese u SAD. Samo u iznimnim slučajevima puna IP adresa bit će poslana Google poslužitelju u SAD-u i tamo skraćena. U ime operatera ove web stranice, Google će koristiti ove podatke za procjenu vašeg korištenja web stranice, za sastavljanje izvješća o aktivnostima na web stranici i za pružanje drugih usluga povezanih s aktivnostima web stranice i korištenjem interneta operateru web stranice. IP adresa koju prenosi vaš preglednik kao dio Google Analytics neće se spajati s drugim Google podacima. 


  Možete spriječiti pohranjivanje kolačića odgovarajućim podešavanjem softvera preglednika; međutim, želimo vam istaknuti da u ovom slučaju nećete moći koristiti sve funkcije ove web stranice u cijelosti. Također možete spriječiti Google da prikuplja podatke koje generira kolačić i koji se odnose na vašu upotrebu web stranice (uključujući vašu IP adresu) i da Google obrađuje te podatke tako da preuzmete dodatak za preglednik dostupan na sljedećoj poveznici i instalirate ga: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.


  Možete spriječiti Google Analytics da prikuplja vaše podatke klikom na sljedeću poveznicu. Postavit će se kolačić za isključivanje kako bi se spriječilo prikupljanje vaših podataka prilikom budućih posjeta ovoj web stranici: Google Analytics deaktiviraj.


  Više informacija o tome kako Google Analytics postupa s korisničkim podacima možete pronaći u Googleovim pravilima o privatnosti: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=de.


  S Googleom smo sklopili ugovor o obradi podataka o narudžbama i u potpunosti primjenjujemo stroge zahtjeve njemačkih tijela za zaštitu podataka pri korištenju Google Analyticsa. 

   

  Google AdWords i Google praćenje konverzija


  Ova web stranica koristi Google AdWords. AdWords je online program za oglašavanje tvrtke Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Sjedinjene Države ("Google").


  Kao dio Google AdWordsa koristimo tzv. praćenje konverzija. Ako kliknete na oglas koji je postavio Google, postavit će se kolačić za praćenje pretvorbe. Kolačići su male tekstualne datoteke koje internetski preglednik sprema na računalo korisnika. Ovi kolačići gube valjanost nakon 30 dana i ne koriste se za osobnu identifikaciju korisnika. Ako korisnik posjeti određene stranice ove web stranice, a kolačić još nije istekao, mi i Google možemo prepoznati da je korisnik kliknuo na oglas i bio preusmjeren na ovu stranicu. 


  Svaki Google AdWords korisnik dobiva drugačiji kolačić. Kolačići se ne mogu pratiti putem web stranica AdWords oglašivača. Podaci dobiveni pomoću kolačića konverzije koriste se za izradu statistike konverzije za AdWords korisnike koji su se odlučili za praćenje konverzija. Korisnici saznaju ukupan broj korisnika koji su kliknuli na njihov oglas i bili preusmjereni na stranicu s oznakom za praćenje konverzija. Međutim, ne dobivaju nikakve informacije pomoću kojih bi se korisnici mogli osobno identificirati. Ako ne želite sudjelovati u praćenju, možete se usprotiviti ovoj upotrebi jednostavnim deaktiviranjem Google kolačića za praćenje konverzija u svom internetskom pregledniku u korisničkim postavkama. Tada nećete biti uključeni u statistiku praćenja pretvorbe. 


  „Kolačići konverzije“ pohranjuju se na temelju članka 6. stavka 1. točke f) GDPR-a. Operater web stranice ima legitiman interes analizirati ponašanje korisnika kako bi optimizirao svoje web mjesto i svoje oglašavanje.


  Više informacija o Google AdWordsu i Google Conversion Trackingu možete pronaći u Googleovim propisima o zaštiti podataka: https://www.google.de/policies/privacy/.
  Možete postaviti svoj preglednik tako da budete obaviješteni o postavkama kolačića i dopustiti kolačiće samo u pojedinačnim slučajevima, isključiti prihvaćanje kolačića za određene slučajeve ili općenito i aktivirati automatsko brisanje kolačića kada se preglednik zatvori. Ako su kolačići deaktivirani, funkcionalnost ove web stranice može biti ograničena. 


  Google DoubleClick


  Ova web stranica koristi Google DoubleClick kolačiće (Floodlights). DoubleClick je usluga koju pruža Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju u pregledniku korisnika. Vašem se pregledniku dodjeljuje pseudonimni identifikacijski broj (ID). DoubleClick kolačići ne sadrže nikakve osobne podatke. 


  Kolačići se koriste za procjenu korištenja ove web stranice. Prikupljeni podaci se procjenjuju u statističke svrhe i u anonimnom obliku. Korištenje kolačića možete spriječiti preuzimanjem i instaliranjem dodatka za preglednik koji je dostupan na linku za deaktivacijsko proširenje DoubleClick. Alternativno, možete deaktivirati Doubleclick kolačiće na stranici Digitalno oglašavanje na sljedećem linku.


  Kolačići se koriste za oglašavanje proizvoda ovog operatera web stranice (ponovno ciljanje). Kasnije se korisniku mogu prikazati oglasi (npr. reklamni natpisi, tekstualno-slikovni oglasi, video zapisi itd.) na drugim web stranicama. Korisnici se mogu usprotiviti funkciji ponovnog ciljanja promjenom specifikacija prikaza Googleovih oznaka za remarketing ili deaktiviranjem ponovnog ciljanja. Alternativno, korisnici mogu onemogućiti korištenje kolačića trećim stranama korištenjem starnice za isključivanje Network Advertising Initiative.


  Piwik


  Ova web stranica koristi Piwik, softver otvorenog koda za statističku analizu pristupa korisnika. Piwik koristi takozvane kolačiće. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju u pregledniku korisnika. Oni se koriste za procjenu korištenja ove web stranice. Podaci se prikupljaju, obrađuju i pohranjuju na poslužiteljima u Njemačkoj kako bi se stvorili anonimni profili korištenja. Podaci uključuju naziv web stranice kojoj se pristupa, datoteku, datum i vrijeme pristupa, količinu prenesenih podataka, obavijest o uspješnom pristupu, vrstu i verziju preglednika, operativni sustav korisnika, URL preporuke (prethodno posjećena stranica), IP adresu i davatelji strana koji traže. Osobna IP adresa anonimizira se odmah nakon obrade (identifikacija tvrtke temeljena na IP-u) brisanjem posljednjeg bloka brojeva (maskiranje) i ne spaja se s kolačićima ili drugim podacima. Korisnici mogu spriječiti praćenje pomoću kolačića odgovarajućim postavljanjem softvera preglednika ili klikom na sljedeću poveznicu (Opt-out)."


  6. Registracija na našoj web stranici


  Ako ispitanik iskoristi priliku da se registrira na web stranici osobe odgovorne za obradu davanjem osobnih podataka, podaci u odgovarajućoj maski za unos bit će proslijeđeni osobi odgovornoj za obradu. Podaci se pohranjuju isključivo u svrhu interne upotrebe od strane osobe odgovorne za obradu. 


  Prilikom registracije pohranjuje se IP adresa korisnika te datum i vrijeme registracije. Time se sprječava zlouporaba usluga. Ne dolazi do prijenosa trećim osobama. Postoji iznimka ako postoji zakonska obveza prosljeđivanja. 


  Registracija podataka je neophodna za pružanje sadržaja ili usluga. Registrirane osobe imaju mogućnost brisanja ili promjene pohranjenih podataka u bilo kojem trenutku. Dotična osoba u svakom trenutku dobiva informacije o osobnim podacima koji su o njoj pohranjeni. 


  7. Newsletter


  Ako se pretplatite na newsletter naše tvrtke, podaci u odgovarajućoj maski za unos bit će proslijeđeni osobi odgovornoj za obradu. 
  Prilikom prijave na newsletter spremaju se IP adrese korisnika te datum i vrijeme prijave. Ovo služi za sprječavanje zlouporabe usluga ili adrese e-pošte dotične osobe. Podaci se neće prosljeđivati ​​trećim stranama. Postoji iznimka ako postoji zakonska obveza prosljeđivanja. 


  Podaci će se koristiti samo za slanje newslettera. Pretplatu na newsletter nositelj podataka može otkazati u bilo kojem trenutku. 
  Isto tako, privolu za pohranu osobnih podataka možete opozvati u bilo kojem trenutku. U tu svrhu postoji odgovarajuća poveznica u svakom newsletteru. 


  8. Načini kako stupiti u kontakt


  Na web stranici tvrtke Jeremias Abgastechnik GmbH nalazi se obrazac za kontakt koji se može koristiti za elektronički kontakt. Alternativno, možete nas kontaktirati putem navedene adrese e-pošte. Ako nositelj podataka kontaktira voditelja obrade podataka putem jednog od ovih kanala, osobni podaci koje prenosi nositelj podataka bit će automatski spremljeni. Pohrana služi isključivo u svrhu obrade ili kontaktiranja dotične osobe. Ne dolazi do prijenosa podataka trećim stranama. 


  9. Rutinsko brisanje i blokiranje osobnih podataka

  Odgovorna osoba za obradu obrađuje i pohranjuje osobne podatke dotične osobe samo onoliko dugo koliko je to potrebno za postizanje svrhe pohrane. Pohrana se također može izvršiti ako je to predvidio europski ili nacionalni zakonodavac u propisima EU, zakonima ili drugim propisima kojima podliježe osoba odgovorna za obradu. 


  Čim svrha pohrane više ne vrijedi ili istekne razdoblje pohrane propisano navedenim propisima, osobni podaci će se rutinski blokirati ili izbrisati. 


  10. Prava osobe na koju se odnose podaci


  Ako se vaši osobni podaci obrađuju, vi ste nositelj podataka prema GDPR i imate sljedeća prava u odnosu na odgovornu osobu: 


  10.1. Pravo na dobivanje informacija

   

  Od odgovorne osobe možete zatražiti potvrdu da li obrađujemo osobne podatke koji se odnose na Vas. Ako postoji takva obrada, možete zatražiti podatke od osobe odgovorne za sljedeće podatke: 

  • svrhu za koje se osobni podaci obrađuju;
  • kategorije osobnih podataka koji se obrađuju;
  • primatelje ili kategorije primatelja kojima su vaši osobni podaci otkriveni ili će biti otkriveni;
  • planirano trajanje pohrane osobnih podataka koji se tiču ​​Vas ili, ako je moguća posebna informacija o tome, kriteriji za određivanje trajanja pohrane; 
  • postojanje prava na ispravak ili brisanje osobnih podataka koji se tiču ​​vas, pravo na ograničenje obrade od strane odgovorne osobe ili pravo na prigovor na tu obradu; 
  • postojanje prava na žalbu nadzornom tijelu;
  • sve dostupne informacije o podrijetlu podataka ako se osobni podaci ne prikupljaju od nositelja podataka; 
  • postojanje automatiziranog donošenja odluka uključujući profiliranje u skladu s člankom 22. stavcima 1. i 4. GDPR-a i - barem u ovim slučajevima - smislene informacije o uključenoj logici te opsegu i namjeravanim učincima takve obrade za subjekta podataka. 

  Imate pravo zatražiti informaciju da li se vaši osobni podaci prenose u treću zemlju ili međunarodnu organizaciju. U tom kontekstu možete zatražiti da vas se obavijesti o odgovarajućim jamstvima u skladu s člankom 46. GDPR-a u vezi s prijenosom.


  10.2. Pravo na ispravak

  Imate pravo na ispravak i/ili dopunu prema odgovornoj osobi ako su obrađeni osobni podaci koji se odnose na Vas netočni ili nepotpuni. Odgovorna osoba mora odmah izvršiti ispravku.

   

  10.3. Pravo na ograničenje obrade


  Pod sljedećim uvjetima možete zatražiti ograničenje obrade Vaših osobnih podataka: 

  • ako osporavate točnost osobnih podataka koji se na Vas odnose na vremensko razdoblje koje odgovornoj osobi omogućuje provjeru točnosti osobnih podataka; 
  • obrada je nezakonita, a vi odbijate brisati osobne podatke i umjesto toga tražite da se ograniči uporaba osobnih podataka; 
  • odgovorna osoba više ne treba osobne podatke za potrebe obrade, ali su Vam potrebni za podnošenje, ostvarivanje ili obranu pravnih zahtjeva, ili 
  • ako ste uložili prigovor na obradu u skladu s člankom 21. stavkom 1. GDPR-a i još nije jasno prevladavaju li legitimni razlozi odgovorne osobe nad vašim razlozima. 

  Ako je obrada osobnih podataka koji se odnose na vas ograničena, ti se podaci – osim za njihovu pohranu – mogu koristiti samo uz vaš pristanak ili za podnošenje, ostvarivanje ili obranu pravnih zahtjeva ili za zaštitu prava druge fizičke ili pravne osobe ili iz razloga od važnog javnog interesa Unije ili države članice.  

  Ako je ograničenje obrade ograničeno prema gore navedenim uvjetima, o tome će vas obavijestiti odgovorna osoba prije ukidanja ograničenja.

   

  10.4. Pravo na brisanje

   

  10.4.1.

   

  Od odgovorne osobe možete zatražiti da osobne podatke koji se na Vas odmah izbrišu, a odgovorna osoba je dužna te podatke odmah izbrisati ako postoji jedan od sljedećih razloga:

  • Osobni podaci koji se tiču ​​Vas više nisu potrebni za svrhe za koje su prikupljeni ili na drugi način obrađeni. 
  • Opozivate svoju privolu na kojoj se obrada temeljila u skladu s člankom 6. stavkom 1. točkom (a) ili člankom 9. stavkom 2. točkom (a) GDPR-a i ne postoji druga pravna osnova za obradu. 
  • Prigovarate obradi u skladu s člankom 21. stavkom 1. GDPR-a i ne postoje prevladavajući legitimni razlozi za obradu ili prigovarate obradi u skladu s člankom 21. stavkom 2. GDPR-a. 
  • Osobni podaci koji se odnose na vas obrađeni su nezakonito. 
  • Brisanje osobnih podataka koji se odnose na vas nužno je za ispunjavanje pravne obveze prema pravu Unije ili pravu država članica kojem podliježe odgovorna osoba. 
  • Osobni podaci koji se tiču ​​vas prikupljeni su u vezi s uslugama informacijskog društva koje se nude u skladu s člankom 8. stavkom 1. GDPR-a.

   

  10.4.2.

  Ako je odgovorna osoba objavila osobne podatke koji se odnose na vas i dužna ih je izbrisati u skladu s člankom 17. stavkom 1. GDPR-a, dužna je poduzeti odgovarajuće mjere, uključujući tehničke mjere, kako bi zaštitila osobu odgovornu za obradu podataka, poduzimajući uzimajući u obzir dostupnu tehnologiju i troškove provedbe, koji obrađuju osobne podatke, da vi, kao nositelj podataka, tražite od njih da izbrišu sve veze na ove osobne podatke ili kopije ili replikacije tih osobnih podataka.

   

  10.4.3.


  Pravo na brisanje ne postoji ako je obrada nužna

  • za ostvarivanje prava na slobodu izražavanja i informiranja; 
  • za ispunjavanje zakonske obveze koja zahtijeva obradu prema pravu Unije ili države članice kojem podliježe voditelj obrade ili za obavljanje zadaće koja je u javnom interesu ili u izvršavanju službenih ovlasti koje su delegirane voditelju obrade; 
  • iz razloga javnog interesa u području javnog zdravlja u skladu s člankom 9. stavkom 2. točkama h i i i člankom 9. stavkom 3. GDPR-a; 
  • za potrebe arhiviranja u javnom interesu, znanstvene ili povijesno-istraživačke svrhe ili za statističke svrhe u skladu s čl. 89. st. 1. GDPR-a, u mjeri u kojoj je se na zakon iz st. 1 ozbiljno utjeće ili
  • tvrditi, provoditi ili braniti pravne zahtjeve

   

  10.5. Pravo na informaciju

   

  Ako ste protiv odgovorne osobe ostvarili pravo na ispravak, brisanje i ograničenje obrade, ona je dužna obavijestiti sve primatelje kojima su osobni podaci koji se odnose na Vas otkriveni o ovoj suglasnosti ili brisanju podataka ili ograničenju obrade, osim ako to se pokaže nemogućim ili uključuje nerazmjeran napor.

  Imate pravo da vas o tim primateljima obavijesti odgovorna osoba.

   

  10.6. Pravo na prenosivost podataka 

  Imate pravo primiti osobne podatke koji se tiču ​​vas i koje ste dali odgovornoj osobi u strukturiranom, uobičajenom i strojno čitljivom formatu. Osim toga, imate pravo prenijeti ove podatke drugoj odgovornoj osobi bez ometanja osobe odgovorne za pružanje osobnih podataka, pod uvjetom da

  • se obrada temelji na privoli u skladu s člankom 6(1)(a) GDPR ili člankom 9(2)(a) GDPR ili na ugovoru u skladu s člankom 6(1)(b) GDPR i 
  • obrada se provodi pomoću automatiziranih postupaka. 

  U ostvarivanju ovog prava također imate pravo na prijenos osobnih podataka koji se na vas odnose izravno od jedne odgovorne osobe drugoj odgovornoj osobi, ukoliko je to tehnički izvedivo. Time ne smiju biti ugrožene slobode i prava drugih ljudi.

   

  Pravo na prenosivost podataka ne odnosi se na obradu osobnih podataka koja je potrebna za obavljanje zadaće od javnog interesa ili u izvršavanju službene ovlasti koja je dodijeljena voditelju obrade.

   

  10.7. Pravo na prigovor

  Imate pravo, iz razloga koji proizlaze iz vaše posebne situacije, u bilo kojem trenutku prigovoriti obradi vaših osobnih podataka, koja se temelji na članku 6. stavku 1. točkama e ili f GDPR-a; to se također odnosi na profiliranje temeljeno na ovim odredbama.

  Odgovorna osoba više ne obrađuje osobne podatke koji se odnose na vas osim ako ne može dokazati uvjerljive legitimne razloge za obradu koji prevladavaju nad vašim interesima, pravima i slobodama ili obrada služi za utvrđivanje, ostvarivanje ili obranu pravnih zahtjeva.

  Ako se osobni podaci koji se tiču ​​vas obrađuju u svrhu izravnog oglašavanja, imate pravo u bilo kojem trenutku uložiti prigovor na obradu vaših osobnih podataka u svrhu takvog oglašavanja; to se također odnosi na profiliranje u mjeri u kojoj je povezano s takvim izravnim oglašavanjem.
  Ako se protivite obradi u svrhu izravnog marketinga, osobni podaci koji se odnose na Vas više se neće obrađivati ​​u te svrhe.

  U vezi s korištenjem usluga informacijskog društva, imate mogućnost – bez obzira na Direktivu 2002/58/EC – ostvariti svoje pravo na prigovor pomoću automatiziranih postupaka koji koriste tehničke specifikacije.


  10.8. Pravo na opoziv izjave o privoli prema zakonu o zaštiti podataka 

  Imate pravo u bilo kojem trenutku opozvati svoju izjavu o privoli prema zakonu o zaštiti podataka. Opoziv privole ne utječe na zakonitost obrade koja se provodila na temelju privole do trenutka opoziva.


  10.9. Automatizirano pojedinačno donošenje odluka uključujući profiliranje 

  Imate pravo ne podlijegati odluci koja se temelji isključivo na automatiziranoj obradi, uključujući profiliranje, koja proizvodi pravne učinke u vezi s vama ili na sličan način značajno utječe na vas. Ovo ne vrijedi ako odluka

   

  • je potrebno za sklapanje ili izvršenje ugovora između Vas i odgovorne osobe,
  • je dopušteno na temelju pravnih odredbi Unije ili država članica kojima podliježe odgovorna osoba i te zakonske odredbe sadrže odgovarajuće mjere za zaštitu vaših prava i sloboda kao i vaših legitimnih interesa ili 
  • se odvija uz vaš izričiti pristanak. 

   

  Međutim, te se odluke ne smiju temeljiti na posebnim kategorijama osobnih podataka u skladu s člankom 9. stavkom 1. GDPR-a osim ako se primjenjuje članak 9. stavak 2. lit. a ili g i ako su poduzete odgovarajuće mjere za zaštitu vaših prava i sloboda te vaših legitimnih interesa.

   

  S obzirom na u a. i c. navedenim slučajevima, odgovorna osoba će poduzeti odgovarajuće mjere kako bi zaštitila vaša prava i slobode i vaše legitimne interese, uključujući barem pravo na ljudsku intervenciju od strane odgovorne osobe, da izrazi svoje stajalište i da osporiti odluku.


  10.10. Pravo na podnošenje pritužbe nadzornom tijelu

  Ne dovodeći u pitanje bilo koji drugi upravni ili sudski pravni lijek, imate pravo podnijeti pritužbu nadzornom tijelu, posebno u državi članici vašeg prebivališta, vašeg radnog mjesta ili mjesta navodne povrede, ako vjerujete da da obrada Vaših osobnih podataka krši GDPR krši.

  Nadzorno tijelo kojem je pritužba podnesena obavijestit će podnositelja pritužbe o statusu i rezultatima pritužbe, uključujući mogućnost pravnog lijeka prema članku 78. GDPR-a.


  11. Otkrivanje podataka trećim stranama

  Za implementaciju naše usluge, a posebno za osiguranje funkcionalnosti naše web stranice, koristimo pružatelja usluga. U tom smislu, pružatelj se također koristi za obradu vaših podataka kao vanjski pružatelj usluga. Ponuditelj je pažljivo odabran i angažiran s naše strane, vezan je našim uputama i redovito se provjerava.


  12. Pravni temelj obrade

  U mjeri u kojoj dobivamo privolu nositelja podataka za obradu osobnih podataka, članak 6. stavak 1. točka (a) Opće uredbe o zaštiti podataka EU (GDPR) služi kao pravna osnova.

  Članak 6. stavak 1. točka (b) GDPR-a služi kao pravna osnova za obradu osobnih podataka potrebnih za ispunjenje ugovora u kojem je subjekt podataka strana. To se također odnosi na postupke obrade koji su nužni za provedbu predugovornih mjera.

  U mjeri u kojoj je obrada osobnih podataka nužna za ispunjavanje zakonske obveze kojoj podliježe naša tvrtka, članak 6. stavak 1. točka (c) GDPR-a služi kao pravna osnova.

  U slučaju da vitalni interesi nositelja podataka ili druge fizičke osobe zahtijevaju obradu osobnih podataka, članak 6. stavak 1. točka d GDPR služi kao pravna osnova.

  Ako je obrada nužna za zaštitu legitimnog interesa naše tvrtke ili treće strane i ako interesi, temeljna prava i temeljne slobode dotične osobe ne prevladavaju nad prvim interesom, članak 6. stavak 1. točka f GDPR-a služi kao pravni temelj za obradu. Legitimni interes naše tvrtke leži u vođenju našeg poslovanja.


  13. Trajanje pohrane osobnih podataka

  Osobni podaci pohranjuju se tijekom trajanja odgovarajućeg zakonskog razdoblja čuvanja. Nakon isteka roka podaci se rutinski brišu, osim ako postoji potreba za sklapanjem ugovora i ispunjenjem ugovora.

  Zaštita podataka za podnositelje zahtjeva

  prema članku 13. i članku 14. Opće uredbe o zaštiti podataka GDPR

   

  Zaštita podataka za nas je važna briga. U nastavku vas obavještavamo kako obrađujemo vaše podatke i koja prava imate.

   

  1.    Tko je odgovoran za obradu podataka i kome se možete obratiti?

   

  Jeremias Abgastechnik GmbH

  Opfenrieder Str. 11-14

  91717 Wassertrüdingen

  Deutschland

  Tel.: 09832/686850

  E-Mail: info@jeremias.de

  Website: www.jeremias.de

   

  1.1.        Kontakt podaci službenika za zaštitu podataka

   

  E-Mail: privacy@jeremias.de

   

  2.     Svrhe obrade i pravni temelj

   

  Vaši osobni podaci bit će obrađeni u skladu s odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR), Saveznog zakona o zaštiti podataka BDSG i drugih relevantnih propisa o zaštiti podataka. U našim ugovornim dokumentima, obrascima, izjavama o privoli i drugim informacijama koje su vam dostupne (npr. na web stranici ili u uvjetima i odredbama) možete pronaći dodatne pojedinosti i dodatke o svrhama obrade.

   

  2.1. Suglasnost (čl. 6. st. 1. slovo a GDPR)

  Ako ste nam dali privolu za obradu osobnih podataka, ta privola je pravna osnova za tamo navedenu obradu. Svoj pristanak možete opozvati u bilo kojem trenutku s učinkom za budućnost.

  2.2. Ispunjavanje ugovornih obveza (čl. 6. st. 1. slovo b GDPR)

  Vaše osobne podatke obrađujemo u svrhu obrade procesa prijave. Obrada se može odvijati i elektronički. To je osobito slučaj ako nam svoju prijavnu dokumentaciju pošaljete elektroničkim putem, na primjer e-poštom ili putem web obrasca na web stranici.

  2.3. Ispunjavanje zakonskih obveza (čl. 6. st. 1. c GDPR)

  Vaše osobne podatke obrađujemo ako je to potrebno za ispunjavanje zakonskih obveza.

   

  3.     Legitimni interes nas ili trećih strana (čl. 6. st. 1. f GDPR)

   

  Također možemo koristiti vaše osobne podatke na temelju ravnoteže interesa kako bismo zaštitili svoje legitimne interese ili interese trećih strana. To se radi u sljedeće svrhe:

  • za podnošenje pravnih zahtjeva i obranu u pravnim sporovima koji se ne mogu izravno pripisati ugovornom odnosu. 
  • za osiguranje i ostvarivanje naših prava stanovanja odgovarajućim mjerama (npr. video nadzor). 

   

  4.     Kategorije osobnih podataka koje obrađujemo 

   

  Obrađuju se sljedeći podaci:

  • Ime, prezima
  • Kontakt podaci (npr. adresa e-pošte, adresa, telefonski broj)
  • Kompletna dokumentacija za prijavu (npr. životopis, potvrde, preporuke)

  5.     Tko prima vaše podatke?

   

  Vaše osobne podatke unutar naše tvrtke prosljeđujemo područjima kojima su ti podaci potrebni za ispunjavanje ugovornih i zakonskih obveza ili za provedbu našeg legitimnog interesa.

  Osim toga, sljedeća tijela mogu primiti vaše podatke:

  • Javnim tijelima i ustanovama u slučaju zakonske ili službene obveze prema kojoj smo dužni davati informacije, izvješćivati ​​ili prenositi podatke ili je prijenos podataka u javnom interesu
  • Tijela i institucije na temelju našeg legitimnog interesa ili legitimnog interesa treće strane (npr. vlastima, kreditnim agencijama, naplati dugova, odvjetnicima, sudovima, stručnjacima, tvrtkama grupe i odborima i nadzornim tijelima)

   

  6.     Prijenos vaših podataka u treću zemlju ili međunarodnu organizaciju

   

  Obrada podataka izvan EU ili EEA se ne odvija.

   

  7.     Koliko dugo čuvamo vaše podatke?

   

  Ako osoba odgovorna za obradu sklopi ugovor o radu s kandidatom, poslani podaci će se pohraniti u svrhu obrade radnog odnosa u skladu sa zakonskim odredbama. Ako osoba odgovorna za obradu ne sklopi ugovor o radu s podnositeljem zahtjeva, prijavna dokumentacija će se automatski izbrisati tri mjeseca nakon obavijesti o odluci o odbijanju, pod uvjetom da brisanje nije u suprotnosti s drugim legitimnim interesima osobe odgovorne za obradu. Drugi legitimni interes u tom smislu je, primjerice, teret dokazivanja u postupcima prema Općem zakonu o jednakom postupanju (AGG).

   

  8.    U kojoj mjeri postoji automatizirano donošenje odluka u pojedinačnim slučajevima (uključujući profiliranje)?

   

  Ne koristimo potpuno automatizirani postupak donošenja odluka u skladu s člankom 22. GDPR-a. Ako koristimo ove postupke u pojedinačnim slučajevima, posebno ćemo vas obavijestiti ako to zahtijeva zakon.

   

  9.    Vaša prava na zaštitu podataka

   

  Imate pravo na informacije prema članku 15. GDPR-a, pravo na ispravak prema članku 16. GDPR-a, pravo na brisanje prema članku 17. GDPR-a, pravo na ograničenje obrade prema članku 18. GDPR-a i pravo na prenosivost podataka prema Članak 20. GDPR-a. Osim toga, postoji pravo na žalbu nadzornom tijelu za zaštitu podataka (čl. 77. GDPR-a). Prema članku 21. GDPR-a, imate pravo prigovora na našu obradu osobnih podataka. Međutim, ovo pravo na prigovor vrijedi samo ako postoje vrlo posebne okolnosti u vašoj osobnoj situaciji, pri čemu prava naše tvrtke mogu biti u sukobu s vašim pravom na prigovor. Ako želite ostvariti bilo koje od ovih prava, obratite se našem službeniku za zaštitu podataka.

   

  10.     Opseg vaših obveza da nam date svoje podatke

   

  Vi samo trebate dati podatke koji su potrebni za proces prijave. Bez tih podataka u pravilu nećemo moći s vama sklopiti ugovor o radu. Ako od vas zatražimo dodatne podatke, posebno ćete biti obaviješteni da su podaci dobrovoljni.

   

  11.  Vaše pravo na podnošenje pritužbe nadležnom nadzornom tijelu

   

  Imate pravo podnijeti pritužbu nadzornom tijelu za zaštitu podataka (čl. 77. GDPR-a). Nadzorno tijelo odgovorno za nas je:

  Bavarski državni ured za nadzor zaštite podataka

  Adresa
  Promenade 27 (Schloss)
  91522 Ansbach
  Deutschland

  Poštanski pretinac
  Postfach 606
  91511 Ansbach
  Deutschland

  Dostupnost
  Telefon: +49 (0) 981 53 1300
  Telefax: +49 (0) 981 53 98 1300
  E-Mail: poststelle@lda.bayern.de