Systemicon Rauchgasleitung

Dimovodna cijev / komponente

Dimovodne cijevi služe kao robusno i sigurno rješenje spoja između izlaza kotla/motora i ulaza u dimnjak i obično zahtijevaju detaljno planiranje u suradnji sa upravom gradnje kao i mjerenja na licu mjesta.

Ovisno o primjeni i zahtjevima kupaca, dizajnirani su kao modularni sistem elemenata ili potpuno zavareni / prirubnički.

Oba rješenja imaju pojedinačne prednosti:

ZavarenoModularni sistem elemenata
Potpuno plinonepropusno (H0)Brza montaža zahvaljujući utičnom spoju
Potrebno je malo točaka za pričvršćivanjeDuplostijeno uključujući izolaciju i obloge
Mogući visoki tlakovi > 10.000 PaNisu potrebni kompenzatori
Individualna izradaBrza isporuka zahvaljujući standardnim komponentama
Izmjere do Ø 2500 mmIzmjere do Ø 1200 mm

Naši iskusni voditelji projekata, koji su posebno obučeni za ovo područje, preuzimaju projektiranje kompenzatora, dimovodnih klapni i nosača čelične konstrukcije. 

U sklopu našeg "svestranog bezbrižnog paketa" rado se brinemo i za proizvodnju, transport do gradilišta i montažu na licu mjesta.


Kompenzatori

Kompenzatori su neizostavan element za dimovodne cijevi, posebno pri visokim temperaturama. Koriste se za kompenzaciju dilatacija uzrokovanih temperaturnim fluktuacijama. Također mogu apsorbirati vibracije kotlova, motora itd.

Vibracije se apsorbiraju i aksijalno i bočno, ovisno o situaciji ugradnje i toku cjevovoda. Točno snimanje nastaje tijekom planiranja cjevovoda i određeno je raznim fiksnim točkama i otklonima.

Dizajn je u osnovi prilagođen na temelju sljedećih kriterija:  

  • omjer ugradnje
  • medij
  • temperatura
  • uvjeti tlaka
  • stres kretanja
  • napad vlage


Kompenzatori su dizajnirani različito:

  • u tkanini za prirubnice / stezanje
  • od nehrđajućeg čelika za zavarivanje / prirubnice

Držači

Držači služe kao labave i kao fiksne točke za pričvršćivanje dimovodnih cijevi. 

Držači se planiraju prema izmjerama ili na temelju crteža dimovodne cijevi i dotične situacije na gradilištu. 

Također je važno uzeti u obzir uvjete na licu mjesta, budući da širenje zavarenih cijevi može uzrokovati velike sile. 

Fiksne točke koriste se za učvršćivanje cjevovoda na otklonima ili na velikim udaljenostima. Ovdje se obično postavlja i kompenzator za apsorpciju ekspanzije. Dilatacija stvara sile u fiksnim točkama koje se prenose sa držača na zgradu ili čeličnu konstrukciju.

Labave točke služe za vođenje ili stabilizaciju cjevovoda u smjeru dilatacije i mogu biti oblikovane kao poluškoljke ili njihalo.

Kod obje vrste pričvršćenja mora se paziti da se ne može prenijeti ni buka koja se prenosi strukturom ni temperatura. To zahtijeva umetanje traka otpornih na temperaturu u pričvrsne školjke kao i odvajanje na spoju sa čeličnom konstrukcijom ili zgradom.

Čelična konstrukcija

Čelična konstrukcija obično je potrebna kada konstrukcijski uvjeti ne mogu apsorbirati nikakvu silu ili unošenje težine.

Često su potrebne velike ugradbene visine spojnog cjevovoda kako bi staze u energetskim centrima bile upotrebljive. Dilatacija, težina i usmjeravanje vodova uzimaju se u obzir konstrukcijski i statički kako bi se projektirala pojedinačna čelična konstrukcija.

Prigušivači buke

Jeremias godinama razvija akustična rješenja za imnjake i dimovodne cijevi, koja učinkovito smanjuju takvo zagađenje bukom.

Naši prigušivači buke osiguravaju dugotrajnu zvučnu izolaciju korištenjem najkvalitetnijih materijala. Naš vlastiti ispitni uređaj za prigušivače buke naglašava naše izvanredne standarde kvalitete.

Za industrijski sektor proizvodimo apsorpcijske prigušivače, kombinirane prigušivače buke (koji se sastoje od rezonantne i apsorpcijske komore), razdjelne prigušivače i jezgre za zvučnu izolaciju prilagođene individualnim zahtjevima. Odabir pravog prigušivača ovisi o prirodi dotičnog izvora buke, npr. kotao, ventilator, CHP, generator struje za hitne slučajeve ili plinska turbina.

Dodatne informacije o Jeremias prigušivačima buke možete pronaći ovdje.

Dimovodne zaklopke

Dimovodne zaklopke se uglavnom koriste u vezi s postrojenjima za kombiniranu toplinu i električnu energiju, nadtlačnim motorima / mrežnim rezervnim sustavima ili u tehnologiji ispušnog zraka.

One ili potpuno brtve dimovodni cjevovod kako bi usporili hlađenje kada je kotao isključen (zaklopke za uštedu energije) ili se koriste za kontrolu slobodnog presjeka na putu dimnih plinova i za zatvaranje cijelih trasa vodova, npr. kod Bypass-rješenja (prigušnice)

Dodatne informacije o Jeremias dimovodnim zaklopkama možete pronaći ovdje.

Kontakt

Što možemo učiniti za vas?

Osobno savjetovanje, optimalna usluga i osobni kontakt s našim kupcima i partnerima vrlo su nam važni. 

Imate li pitanja o našim proizvodima, želite li ponudu ili vam je potrebna pomoć u planiranju vašeg projekta dimnjaka?

Javite se, rado ćemo vas savjetovati!

Vaš upit

Alternativno nas također možete kontaktirati putem telefona ili e-pošte: 

Služba za korisnike

Tel.    +385 1 2754 713
info@jeremias.hr

 

 

Veleprodaja

ponude@jeremias.hr

 

 

Računovodstvo i financije

racun@jeremias.hr

Skladište i logistika

skladiste@jeremias.hr