Industrijske kuhinje / restorani
Kuhinjski odvodni sustav visokih performansi nezamjenjiv je kako u komercijalnim industrijskim kuhinjama tako i u restoranima.
Glavna zadaća nape i povezanog sustava odvoda/odvoda zraka je odvođenje mješavine (vodene) pare, masnoće, krutih tvari i mirisa iz kuhinje prema van. Ova smjesa se također naziva vruća para ili para. Ventilator, obično ugrađen u napu, usisava paru i ispuhuje je van kroz posebne cijevi za ispušni zrak. Unos prljavog, vlažnog i masnog zraka stvara podtlak u kuhinji, zbog čega je potrebno dobro provjetravanje prostorija.
Talog masnoće u sistemu ispušnog zraka, napi ili u postojećim filtrima vrlo je zapaljiv i predstavlja najveću opasnost od požara. Zbog toga kuhinjski odvodni sustavi ne samo da podliježu odobrenju i prihvaćanju, već ih moraju redovito čistiti specijalizirane tvrtke.
Korištenje kemijskih sredstava za ispiranje i nadtlak koji stvara ventilator zahtijevaju da sistem ispušnog zraka bude otporan na tlak i u skladu s tim ograničava izbor odgovarajućih sistema. Za kuhinje u kantinama i restoranima preporučujemo korištenje našeg višenamjenskog uređaja DW-KL. Ovaj izolirani visokotemperaturni sistem dimovoda ima trajno nepropusni spoj između cijevi od nehrđajućeg čelika zahvaljujući konusnom utičnom sustavu bez silikonskih ili EPDM brtvi, koje bi vrući ispušni zrak mogao oštetiti.