Icon Kaffeerösterei

    Pržionice kave

    Za dobru kavu potrebno je savršeno prženo zrno!  


    Prženje prvobitno sirovih zrna kave odvija se u posebnim strojevima za prženje. Ovisno o procesu prženja, zrna kave smještena u rotirajući bubanj zagrijavaju se na unutarnju temperaturu između 200 i 1000°C. Što su zrna kave toplije pečena, to se veće količine zrna brže mogu preraditi (vruće pečenje). Nježnije pečenje u bubnju zahtijeva više vremena i izdržava se na oko 200°C.  

    Tijekom procesa prženja stvaraju se željene arome prženog, a svako zrno gubi do 20% svoje težine, uglavnom u obliku ulja i vode. Oslobođeni masni plin mora se transportirati prema van kroz sistem dimovoda otporan na visoke temperature. 

    S vremenom se tu sve više taloži masnoća i vlaga i povećava opasnost od požara, zbog čega je potrebno redovito održavanje i kemijsko čišćenje dimovodne cijevi od strane specijaliziranih tvrtki. 

    Kako bi se sistem cijevi tijekom procesa čišćenja održao nepropusnim i kako bi se izbjegli neugodni mirisi u prostoriji za postavljanje, nužna je upotreba tlačno nepropusnog sistema dimovoda. Ovo tim više vrijedi ako aparat za pečenje ima ugrađeni ventilator. Međutim, ovdje se ne mogu koristiti sistemi s konvencionalnim silikonskim ili EPDM brtvama jer bi se mogli oštetiti zbog ponekad visokih temperatura ispušnih plinova. 

    To je jasan slučaj za naš sistem dimovoda od nehrđajućeg čelika DW-KL, koji je otporan na pritisak do 5000 Pa sa svojim metalno-konusnim utičnim spojem. Kao duplostijeni sistem dimovoda također ima mineralnu izolaciju između unutarnje i vanjske cijevi, što smanjuje prijenos temperature i buke u prostoriju instalacije.

    Sistemi DW-FU i DW-ECO 2.0 dobra su alternativa za aparate za prženje kave sa radom u podtlaku. 


    Odgovarajući sistemi dimovoda

    DW-KL

    Konusno brtveni dimnjak od nehrđajućeg čelika

    • Tehnologija konusnog spajanja
    • Nije potrebna posebna brtva
    • Materijal unutarnje cijevi 1.4404 (316L) / 1.4571 (316Ti)
    • Otporan na požar čađe ili neosjetljiv na vlagu
    • Prikladno za visoke temperature & visoki tlak
    • Različita područja primjene
    • Brojne mogućnosti površine

    DW-FU

    Klasični dimnjak od nehrđajućeg čelika

    • Utični spoj spojnica/žlijeb
    • Materijal unutarnje cijevi 1.4571 (316Ti) / 1.4404 (316L)
    • Otporan na zapaljenje čađe ili neosjetljiv na vlagu
    • Brojne mogućnosti površine

    DW-ECO 2.0

    Povoljan dimnjak od nehrđajućeg čelika

    • Utični spoj spojnica/žlijeb
    • Materijal unutarnje cijevi L99
    • Otporan na požar čađe ili neosjetljiv na vlagu

    Reference

    Tip postrojenjaPržionica kave
    SistemDW-KL, EW-FU 
    Duljina10 m
    Promjer 150 mm 

    Izradili smo posebnu varijantu standardnog sistema dimovoda za novootvorenu pečenjaru. 

    Stroj za pečenje, kapaciteta do 15 kilograma, odvaja vrlo vruće ispušne plinove i dim. Oni se odvode kombinacijom jednostijenog i duplostijenog sistema dimovoda.

    Nakon detaljnog dogovora proizveden je DW-KL sistem sa duplom izolacijom (65 mm) i prirubnicom u kombinaciji sa EW-FU sistemom (debljina stjenke 0,5 mm). Duplo deblja izolacija osigurava da se ispušni plinovi što brže i što toplije ispuštaju prema van.

    Nedugo nakon ugradnje dimovodne cijevi, pečenjara je prvi put puštena u rad. Od tada se svaki dan prže različita zrna kave za prodaju, u vlastitoj kavani i za restorane.   

     

    Kontakt

    Što možemo učiniti za vas?

    Osobno savjetovanje, optimalna usluga i osobni kontakt s našim kupcima i partnerima vrlo su nam važni. 

    Imate li pitanja o našim proizvodima, želite li ponudu ili vam je potrebna pomoć u planiranju vašeg projekta dimnjaka?

    Javite se, rado ćemo vas savjetovati!

    Vaš upit

    Alternativno nas također možete kontaktirati putem telefona ili e-pošte: 

    Služba za korisnike

    Tel.    +385 1 2754 713
    info@jeremias.hr

     

     

    Veleprodaja

    ponude@jeremias.hr

     

     

    Računovodstvo i financije

    racun@jeremias.hr

    Skladište i logistika

    skladiste@jeremias.hr