Peći za Pizzu



Bilo iz peći na drva, plinske ili električne peći za pizzu - svi vole pizzu!
Ono što je najvažnije u svakoj pizzeriji je dobra peć za pizzu s optimalnom temperaturom za pečenje. U ugostiteljstvu ćete prije svega pronaći peći za pizzu na električni pogon, jer se poentiraju svojom brzinom i ravnomjernošću u procesu pečenja. Plinske peći za pizzu, s druge strane, često se nalaze u pokretnim prostorima kao što su snack barovi ili prodajna vozila. Konačno, klasičnu kamenu pećnicu na drva često preferiraju gurmani i u privatnom sektoru.
Bez obzira na način rada peći za pizzu, tijekom procesa pečenja nastaju relativno vrući ispušni plinovi od 400°C, koje je potrebno odvesti prema van putem odgovarajućeg sistema dimovoda. Masnoće sadržane u ispušnim plinovima i visok sadržaj vlage osiguravaju dugoročno povećan rizik od požara u ispušnoj cijevi, tako da je redovita kontrola neophodna.
Specijalizirane tvrtke koriste kemijske deterdžente za čišćenje, tako da je nepropusnost osnovni uvjet pri odabiru pravog sistema dimovoda. Zbog visokih temperatura ispušnih plinova, sistemi dimovoda s konvencionalnim brtvama, npr. od silikona, ovdje nisu dobar izbor, zbog čega za pećnice za pizzu preporučujemo korištenje našeg konusnog sistema dimovoda DW-KL otpornog na visoke temperature sa metalnim površinskim brtvljenjem.