TWIN-P / PL: Dimovodna rješenja za kondenzacijeske kotlove neovisne o zraku u prostoriji

Mješoviti parovi s mnogo mogućnosti

Moderna uljna ili plinska ložišta danas rade uglavnom u radu neovisno o zraku u prostoriji. Jeremias sistemi dimovoda, jedan od vodećih svjetskih proizvođača dimovodnih i dimnjačkih sustava, nudi dva koncentrična dimovodna rješenja: TWIN-P sistem, koji je također prikladan za vanjsku zidnu ugradnju, i TWIN-PL spojni vod za unutarnju primjenu. Ovisno o zahtjevima, mogu se implementirati razne varijante montaže.

Ložišta zahtijevaju kisik za izgaranje. Konvencionalni sustavi koji rade u radu ovisnom o zraku u prostoriji preuzimaju to iz prostorije za postavljanje. U modernim, energetski učinkovitim kućama s hermetičkim omotačem, međutim, obično više nema dovoljno kisika za pravilno izgaranje. To se može popraviti pomoću ložišta koji rade neovisno o zraku u prostoriji, a koji zrak za izgaranje kontrolirano crpe izvana preko zatvorenih sistema za odvod zraka (LAS-dimnjak).

Koncentrični TWIN-P i TWIN-PL dimovodni sustavi tvrtke Jeremias posebno su dizajnirani za ovo područje primjene: dovodni zrak ulazi u sustav kroz izlaz ili otvore za dovod zraka koji se nalaze niže i usmjerava se do kamina preko prstenasti razmak između unutarnje i vanjske cijevi. TWIN sustavi ne samo da ispunjavaju svoju funkciju u okviru rada ovisnog o zraku u prostoriji, oni također imaju jasnu dodanu vrijednost: s jedne strane, hladni svježi zrak se predgrijava u protustrujnom principu na cijevi dimnih plinova, čime se povećava učinkovitosti kondenzacijskog kotla. S druge strane, kao zatvoreni sustav zraka/dimnih plinova, TWIN-P i TWIN-PL ne zahtijevaju konvencionalni dimnjak. To znači da se ložišta mogu postaviti bilo gdje u objektu, poštujući propise o zaštiti od požara - u nišama, kao i u spremištima ili ugradbenim ormarima. To je moguće i sa TWIN-PL sistemom kada se ložište koristi kao krovni sustav grijanja. Ovdje je moguće uskladiti boju terminala iznad krova s ​​crijepom.

Uz TWIN-P dostupan je koncentrični, tlačno nepropusni sistem dimovoda za unutarnju i vanjsku upotrebu s plastičnom unutarnjom cijevi i vanjskom cijevi od nehrđajućeg čelika. Površina je visokog sjaja i alternativno se može isporučiti iu RAL tonovima. TWIN-PL je koncentrični, tlačno nepropusni sistem dimovoda s ​​plastičnom unutarnjom cijevi i Elo-pocinčanom vanjskom cijevi. Ovaj sistem se isporučuje premazan u RAL boji (bijela) i prikladan je samo za unutarnju upotrebu.

Oba sustava mogu se koristiti pojedinačno, kao i u međusobnoj kombinaciji te u kombinaciji s EW-PPS i EW-PP-FLEX tvrtke Jeremias jednostijenim sistemima dimovoda. To rezultira širokim izborom mogućnosti montaže. U samostojećim kućama, TWIN-P priključni vod može se provesti izravno od ložišta prema van, gdje se nastavlja kao TWIN-P usponski vod. Druga mogućnost je korištenje priključnog voda TWIN-PL na postojeće okno i nastavak voda u plastičnom sistemu EW-PPS ili PP-FLEX.

Visoka fleksibilnost dimovodnih sistema TWIN-P/-PL također omogućuje implementaciju posebnih rješenja, npr. u stambenim zgradama. Kod spajanja više grijača na koncentrični dimovodni vod, priključni vod TWIN-PL može se provesti kroz zid kuće. Svi spojni vodovi vode do izvana montiranog TWIN-P sistema ispušnih plinova. Ovo rješenje može se primijeniti i kod sanacije postojećeg dimnjaka. Jeremias nudi još jedno rješenje za kaskadni raspored ložišta, primjerice u stambenim zgradama.