TWIN-GAS

Novi sistem dimovoda za dekorativne plinske kamine

Jeremias sistemi dimovoda, jedan od vodećih svjetskih proizvođača odvodnih i dimnjačkih sustava, sada nudi i inovativno rješenje za dekorativne plinske kamine sa TWIN-GAS sistemom. Brojni certifikati proizvođača, različite varijante ugradnje i nova posebna brtva u vanjskoj cijevi omogućuju sigurno, jednostavno i udobno korištenje ispušnog voda koncentričnog sistema.

Dekorativni plinski kamini su u modi. Postoje razlozi za to: Plinskim kaminom se može jednostavno upravljati preko vremenske kontrole i može se koristiti za regulaciju sobne temperature. Kao ukrasni element stvaraju ugodnu atmosferu u prostoriji bez dima i mogu se mijenjati s različitim postavkama plamena. Međutim, posebno je važan sistemski certificiran sistem dimovoda u skladu s DIN EN 1856-1.

Jeremias sistemi dimovoda sada je razvio koncentrični sistem dimovoda neovisan o sobnom zraku za dekorativne plinske kamine: TWIN-GAS. Prstenasti razmak između unutarnje i vanjske cijevi služi za dovod zraka - to stvara prirodni ciklus zraka kroz podtlak u plinskom kaminu. Sistem nije osjetljiv na vlagu i apsolutno je otporan na pritisak zahvaljujući zalijepljenoj silikonskoj brtvi. Time se sprječava bilo kakva izmjena između zraka za izgaranje i zraka u prostoriji. TWIN-GAS stoga prolazi blower door test, koji je dizajniran za otkrivanje curenja zraka u zgradama. Sistem dimovoda može se, primjerice, ugraditi u postojeći dimnjak, na vanjsku stijenku, s horizontalnim zidnim terminalom ili s stropnim i krovnim kanalom. Za sva pitanja Jeremias nudi i individualne telefonske savjete.