Smanjite emisije buke prigušivačem

  Decentralizirani sustavi opskrbe energijom kao što su kondenzacijski kotlovi, kombinirana toplinska i elektrana (CHP) i slično sve se više približavaju neposrednom životnom okruženju ljudi. Rad može uzrokovati neugodne zvukove, ali oni se mogu smanjiti ispušnim prigušivačima. Često su potrebna individualna rješenja za instalacije u postojećim zgradama ili naknadnu ugradnju. Jeremias ne nudi samo odgovarajuće sustave prigušivača za to, već i potrebno znanje i iskustvo u implementaciji.

  Srednje i visokofrekventni šumovi iz kondenzacijskih kotlova i ventilatora ili niskofrekventno zujanje iz kombiniranih toplana i elektrana mogu imati uznemirujući učinak na ljude u blizini. Tu mogu pomoći akustička rješenja za ispušne sustave. Oni sprječavaju širenje buke u okolinu kroz ispušnu cijev i dimnjak. Ovisno o karakteristikama buke koriste se rezonantni, apsorpcijski ili kombinirani prigušivači. Jeremias ispušni sustavi već godinama aktivno razvijaju rješenja na ovom području. Osim sveobuhvatnog asortimana standardnih prigušivača za svaki frekvencijski raspon, kupci Jeremiasa prije svega imaju koristi od dugogodišnjeg iskustva, koje omogućuje proizvodnju prema zahtjevima kupaca i realizaciju posebnih dizajna. Počevši od mjerenja buke na licu mjesta, kupci Jeremiasa dobivaju kompletne ispušne sustave i odgovarajuće prigušivače iz jednog izvora – od jednostavnih aplikacija u privatnom sektoru do složenih industrijskih sustava.
  Srednje i visokofrekventni šumovi iz kondenzacijskih kotlova i ventilatora ili niskofrekventno zujanje iz kombiniranih toplana i elektrana mogu imati uznemirujući učinak na ljude u blizini. Tu mogu pomoći akustička rješenja za ispušne sustave. Oni sprječavaju širenje buke u okolinu kroz ispušnu cijev i dimnjak. Ovisno o karakteristikama buke koriste se rezonantni, apsorpcijski ili kombinirani prigušivači. Jeremias ispušni sustavi već godinama aktivno razvijaju rješenja na ovom području. Osim sveobuhvatnog asortimana standardnih prigušivača za svaki frekvencijski raspon, kupci Jeremiasa prije svega imaju koristi od dugogodišnjeg iskustva, koje omogućuje proizvodnju prema zahtjevima kupaca i realizaciju posebnih dizajna. Počevši od mjerenja buke na licu mjesta, kupci Jeremiasa dobivaju kompletne ispušne sustave i odgovarajuće prigušivače iz jednog izvora – od jednostavnih aplikacija u privatnom sektoru do složenih industrijskih sustava.

  Uspješna rekonstrukcija hotela

  U tirolskom hotelu Alpine Resort Goies, Jeremias je naknadno opremio postojeći ispušni sustav s prigušivačima. Kako bi se gostima osigurao nesmetan boravak u posebno mirnom okruženju hotela, emisija buke na izlazu iz dimnjaka nije smjela prelaziti 50 db. Stručnjaci Jeremias su to osigurali zamjenom ugrađenih cijevi duplostijenog dimnjaka od nehrđajućeg čelika sa sukcesivno povezanim prigušivačima koji su kao takvi jedva primjetni. Prvo, rezonantni prigušivač umanjuje niskofrekventne tonove, a zatim apsorpcijski prigušivač umanjuje srednje i visokofrekventne tonove. Jeremias je riješio izazov vrlo blizu ispušnih cijevi korištenjem ekscentričnih prigušivača.

  Potkrovlja bez buke na centralno grijanje u središtu Londona

  Projekt u londonskoj četvrti Kings Cross također je imao posebne zahtjeve u pogledu zaštite od buke: ovdje se, između ostalog, trebaju graditi visokokvalitetni stanovi u potkrovlju na vrhu energetskog centra. U energetskom centru rade tri kotla snage po 10 MW. Pripadajući sistem dimovoda prolazi preko tri  industijska dimnjaka integrirana u fasadu zgrade i završava u blizini stanova u potkrovlju. Kako ne bi smetali budućim stanovnicima, emisija buke iz kotlova na balkonima i terasama ne smije biti veća od 25 dB. Rješenje je proizašlo iz tri prigušivača s posebno visokim vrijednostima prigušenja u niskofrekventnom području. Svaki od njih ima goleme dimenzije s duljinom između 6,5 i 7,5 metara i promjerom od 1,6 metara. Kako bi se osiguralo da su obećane vrijednosti emisije buke ispunjene, Jeremias je testirao prigušivače ispušnih plinova na vlastitom ispitnom stolu prije isporuke. U izračunatim frekvencijskim područjima potvrđeno je prigušenje do 45 dB.

  Akustično rješenje za višestambenu zgradu

  U Bad Friedrichshallu, Baden-Württemberg, tome se raduju stanari stambene zgrade. Novi Jeremiasov prigušivač ispušnih plinova smanjuje emisije buke iz instalirane CHP. Preduvjet za to je prvotno bilo mjerenje buke na licu mjesta od strane stručnjaka za buku iz tvrtke Jeremias. Na temelju toga, prigušivač je dizajniran za vršnu izmjerenu frekvenciju od 80 Hz. Obično se prigušivači ugrađuju neposredno nakon izvora buke. Međutim, budući da u ovom slučaju nije bilo dovoljno mjesta, prigušivač za niskofrekventne emisije pričvršćen je na vanjsku stranu zgrade.