Systemicon Abgasschalldämpfer
Systemicon Abgasschalldämpfer

Apsorpcijski prigušivač buke

Širokopojasno prigušenje u visokom i srednjem frekvencijskom području

Prigušivači buke koji rade na principu apsorpcije ostvaruju smanjenje buke, posebno u srednjem i visokofrekventnom području upotrebom materijala koji apsorbira zvuk s otvorenim porama, npr. mineralna vuna. Zvučni valovi iz protoka ispušnih plinova prolaze kroz unutarnju perforiranu ploču u mineralnu vunu iza nje, gdje se apsorbiraju i zvučna energija se pretvara u toplinu zbog učinaka trenja.

Svi Jeremias apsorpcijski prigušivači buke punjeni su nezapaljivom mineralnom vunom. Kako bi ih se zaštitilo od vlakana koja se ispuštaju strujanjem ispušnih plinova, često se između perforirane ploče i mineralne vune ugrađuje zaštitni flis. Ovisno o sastavu ispušnih plinova i uvjetima rada, za zaštitu mineralne vune koriste se različiti materijali:

TipzaVrsta tkanineFunkcija
ASDKotloviVuneni flis od nehrđajućeg čelikaZaštita od ispuštanja vlakana, propusna za kondenzat
AEDMotori / kogeneracijeTkanina za visoke temperature / vuneni flis od nehrđajućeg čelikaZaštita od ispuštanja vlakana, pogodna za visoke temperature
AVDVentilatori / BiomasaOtporna tkanina od staklenih vlakanaZaštita od ispuštanja vlakana i onečišćenja

Posebni oblici apsorpcijskih prigušivača buke

Modularni prigušivač buke

ASD-B-ECO je modularni prigušivač buke u našem asortimanu, jer se sa apsorpcijskim elementima ASE-ECO može proširiti kako bi zadovoljio veće zahtjeve prigušenja.

Ovaj prigušivač buke je namijenjen za spajanje na sisteme dimovoda EW-AL-BI i EW-FU. Standardno se isporučuje sa brtvama, koje se mogu ukloniti za režim rada pod negativnim tlakom.

Element dužine - prigušivač buke

ASS je prigušivač buke posebno dizajniran za duplostijene dimnjake, koji se savršeno i gotovo neupadljivo uklapa u cjelokupnu sliku vanjskog dimnjaka. Standardno nudimo dva različita elementa dužine koji se, ovisno o zahtjevima za smanjenje buke, mogu koristiti nekoliko puta za redom. Priključenje ASSa moguće je pomoću posebnih prijelaznih elemenata na sve duplostijene sisteme.

Prigušivač buke na završetku dimnjaka / Zvučna izolacija u jezgri

Početna ploča ASM prigušivača buke na završetku dimnjaka može se u bilo kojem trenutku naknadno postaviti na dimnjak od opeke i tamo pričvrstiti. Postavljen na vrhu, ASM prigušuje visoke i srednje frekvencije prije ispusta na otvoreno. Pozicija prigušivača omogućuje ugradnju bez ozbiljnih preinaka u postojećem sistemu dimovoda.

Zvučne izolacijske jezgre tipa SDK također su dizajnirane za naknadnu ugradnju u dimnjak i pridonose učinkovitom smanjenju buke. One se postavljaju odozgo u otvor dimnjaka. Instalacija je jednostavna i može se u bilo kojem trenutku obaviti naknadno.

Zbog povećanja otpora strujanja, kod naknadne ugradnje zvučno izolacijskih jezgri potreban je novi izračun presjeka dimnjaka.

Prigušivači buke koji štede prostor

U slučaju da prostorije ne dopuštaju ugradnju konvencionalnog apsorpcijskog prigušivača, naši ASD-T i ASD-W predstavljaju alternativna rješenja za uštedu prostora.

Kod ASD-T prigušivača buke apsorpcijsko tijelo je postavljeno okomito na dimovodnu cijev, tako da je duljina komponente prigušivača nešto kraća od normalne.

ASD-W sa svojim oblikom koljena od 90° također može uštedjeti znatnu količinu prostora.

 

 

Prigušivač buke sa unutarnjom jezgrom za zvučnu izolaciju

ASD-SDK je apsorpcijski prigušivač buke 2-u-1 sa integriranom jezgrom za zvučnu izolaciju, koja omogućuje veću učinkovitost prigušivanja uz isti zahtjev za prostorom. Čak i ako jezgra za zvučnu izolaciju koja se koristi u sredini "glavnog prigušivača" ima cilindrični dizajn i aerodinamički je optimizirana, mora se uzeti u obzir veći otpor protoka na strani ispušnih plinova.

Kontakt

Što možemo učiniti za vas?

Osobno savjetovanje, optimalna usluga i osobni kontakt s našim kupcima i partnerima vrlo su nam važni. 

Imate li pitanja o našim proizvodima, želite li ponudu ili vam je potrebna pomoć u planiranju vašeg projekta dimnjaka?

Javite se, rado ćemo vas savjetovati!

Vaš upit

Alternativno nas također možete kontaktirati putem telefona ili e-pošte: 

Služba za korisnike

Tel.    +385 1 2754 713
info@jeremias.hr

 

 

Veleprodaja

ponude@jeremias.hr

 

 

Računovodstvo i financije

racun@jeremias.hr

Skladište i logistika

skladiste@jeremias.hr